Oğuz Esen Resmi Fan Clup İndir-Dinle 2011

Amasya : Yöresel Yemekleri

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

ikon1 Amasya : Yöresel Yemekleri

Mesaj tarafından Mc Zindan Ankara Style Bir Cuma Ocak 01, 2010 10:31 pm

Amasya, tarihsel yaşamı nedeniyle köklü bir kültür birikimine, ekolojik
yapısı itibari ile zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Bu zenginlikler
mutfak kültürüne de yansımıştır.


Her yörenin kendine özgü yemekleri vardır. Bazı yemekler ise diğer
yörelerde de bilinmesine rağmen yöremizde değişiklik arz eder. İlimiz
yöresel yemeklerinin başlıcaları:

Çorbalar


Çatal Çorba, Sakala Çarpan, Toyga Çorbası, Cilbir, Helle Çorbası, Kesme
İbik Çorbası, Yarma Çorbası.

Etli Yemekler


Bakla Dolması, Etli Bamya, Keşkek, Ciğer Sarması, Göbek Dolması, Madımak,
Mıhlama, Mumbar-İşkembe, Pastırmalı Pancar, Patlıcan Pehli, Pastırma
Gağallemesi, Pirpirim, Sirkeli Ciğer ve Sulu Köfte.

Tatlılar


Dene Hasudası, Kuymak, Yuka tatlısı, Ayva Gallesi, Elma Tatlısı, Fırın
Sütlüç, Gelin Parmağı, Gömlek Kadayıfı, Kalbur Tatlısı, Höşmerim, Peluza
(Hasuda), Şeker Böreği, Unutma Beni, Vişneli Ekmek ve Zerdali Gallasi.

Hamur İşleri


Amasya Çöreği, Yağlı-Katmer, Kabak Kabuklu Pilav, Bişi, Cırıkta-Cızlak_Akıtma,
Döndürme, Ekmek Aşı (Papara), Eli Böğründe, Haşaşlı Çörek, Haşaşlı-Cevizli
Puaça, Hengel (Kıymasız Mantı, Kaypak, Mayalı, Patlıcanlı Pilav, Sini Su
Böreği, Tepsi Böreği, Yakasal Böreği ve Yanuç.
avatar
Mc Zindan Ankara Style
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 3104
Aktiflik Puanı : 10841
Kayıt tarihi : 26/11/09
Yaş : 25
Nerden : ankara

http://www.amasyateknoloji.tk

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz